29.8.18

Kalbim Calipso'da kaldı!

Kalbi Ege'de kalanlara alternatif doğdu; Kalbiniz de, aklınız da ve en önemlisi mideniz Calipso Ege Mutfağı'nda kalacak...Bostancı – Küçükyalı sahilinde konumlanan Calipso; yeşillikler içinde, huzura açılan yol misali olan girişi ile daha girer girmez misafirlerini mest ediyor. Calipso Fish Ege Mutfağı’na girişiniz nasıl huzur dolu ise emin olun ayrılırken de kat be kat fazlasını hissederek en kısa zamanda tekrar ziyarette bulunmayı isteyeceksiniz. Zaten bir kerede tüm lezzetleri tatmanızın imkansız olduğunu söylememde fayda var. Meze, ara sıcak ve hatta tatlı çeşitlerinin tümünü tatmanız için haftanın her günü 7/24 orada bulunmanız gerekebilir. Tabi ki yine belirtmeliyim ki; menüdeki çeşitlere devamlı yeni lezzetler de eklenmekte yani siz Calipso’nun hızına yetişemezsiniz. İyisi mi kendinize bir iyilik yapın ve ziyaretlerinizi bir rutine bağlayın; iyi ve kaliteli yemek ile huzurun tadını çıkarın.

Calipso’da beni en çok mest edense, kapı girişinde bizleri karşılayan gecce ödül töreni panoları… Küçük bir detay; o panoların önünde fotoğraf çektirip @geccemekan’ı etiketlerseniz, size küçük ikramları olabilir bence :)


Ziya Bey, mekanın ortaklarından… Veli Bey ile birlikte işlerine samimiyetle bağlılar. Menüdeki her lezzet onların tasarımı, mutfakta onlardan habersiz kuş uçmuyor. Bizzat kendileri tüm mutfağa, menüye hakimler ve bu da mekandaki lezzetin sırrını ortaya çıkarıyor. Her şey reçeteli, tarifli özenle hazırlanıyor. "Sürekli gurme turları yaptığını belirten Ziya Bey; ‘Dünyayı geziyoruz, farklı lezzetler deneyimliyoruz. Beğendiğimiz bazı lezzetleri, Türk damak tadıyla yorumlamaya başlıyoruz. Bu özenli süreç sonucunda da takdir gören lezzetler yaratıyoruz.’ diye ekliyor.

Yunan ve İspanyol Mutfağı'nı kendilerine yakın gördüklerini ve sürekli yeni çeşitler eklemek üzere ortağıyla birlikte arge çalışmaları yaptığını ve bu istişareler sırasında damak tatlarını yarıştırırken birbirlerini kıracak noktalara da gelindiğini esprili bir dille anlatıyor.

Mesela Ziya Bey, soğan ve sarımsağın baskın tadını vurgulamak istemezken; Veli Bey bu duruma itiraz ettiğinde orta noktada buluşuluyor ve inanın ki tuz bile eklemenize gerek kalmayan enfes lezzet, muhteşem sunumlarla masanıza geliyor. Alman porselenleri gözümden kaçmadı, tabaklar harika! Calipso Meze tabağını, hem sunumunu görmeniz hem de 9 çeşit mezeyi tadabileceğiniz için denemenizi özellikle tavsiye ederim.


‘Hep aynı insanlara aynı şeyler sunulmaz’ diye belirten Ziya Bey, müşteriye kendini farklı hissettirmek için gerek bizzat gösterdiği ilgisi gerekse her seferinde yenilediği lezzetlerden bahsederken sohbet sırasında sizler için birkaç küçük tarif de alıyoruz.

İddia ediyorum, sosuyla harmanlanmış yeşil salatasının lezzeti bile bambaşka..


Balık Köftesi:
Öncelikle; gözümün önünden gitmeyen lezzetlerden en çok hayran kaldığım Balık Köftesi’nden söz etmek istiyorum. Kendisi genellikle balıkçılarda basit bir ara sıcak olarak tabaklarımıza dağıtılsa da burada başrollerde. Hani öyle artan balıklardan falan yapılmıyor. Şimdiye kadar ızgara, şiş, kavurma olarak karşınıza çıkan Lağos, bu kez köfte olmak için de Calipso mutfağının baş köşesinde yer alıyor. Lağos mutlu, köfte mutlu, biz mutlu daha ne olsun :) Daha ilk lokmada, balıklı bir şey değil direk lezzetli bir balık yediğinizi anlıyorsunuz. Mesela ailelere tavsiyem balık sevmeyen çocuklarınıza köfte niyetine Calipso’nun balık köftesini gönül rahatlığıyla yedirebilir ve balıktan alacağı potasyumu fazlasıyla depolatabilirsiniz…



Levrek marin her yerde yiyoruz ama fesleğen soslu levrek marini denediniz mi? Hani İtalya’nın sahil şeridinde Bari’de limana karşı pesto soslu makarnanızı yerken yudumladığınız şarap var ya işte tam da onun keyfini alacaksınız. Meze ve ara sıcaklarında kullandıkları farklı aromalar safran, pancar, ege otlarının kökleri, ceviz, badem, tarçın, kuşkonmaz, portakal ve yaban mersininin ahenkle dans etmesinden kaynaklanıyor.

Lagos Sarma, üzümlü iç pilav, yaban mersini ve kuşkonmaza sarılı Lagos, mutlaka denemeniz gereken tatlardan.


Tatlıları spesiyal, hiçbir balıkçıda bulamayacağınız spesiyal tatlılar sunuluyor. Biz dondurma ile sunulan hurma tatlısına bayıldık ayrıca diğer tatlı çeşitlerinde de kesinlikle hazır sos ve şeker kullanılmadan hazırlanıyor. Hani klasik helva, irmik tatlısı falan yok. Hatta bana kızmazlarsa bir tatlı sever olarak şunu diyebilirim ki hafta içi yoğunluk olmayan saatlerde çay ve tatlıya gitseniz yeridir :)









Ünlü gurmeler neler dedi?

Yaz sezonunu geride bırakırken, Türkiye'de yeme - içme hayatına yön veren ünlü isimlerden yaza dair iz bırakanlar ve kış sezonu için tüy...