4.8.18

Huzur veren mekanlar...

Kimisi manzarasıyla kimisi damağınızda bıraktığı o enfes tatla, ya da güler yüzlü ekibi ve göz alıcı dekorasyonuyla sizleri kendine hayran bırakacak...Bu hafta sizlere, birebir tadıp da anlatmak ve önermek istediğim lezzetleri yazıyorum. Tercihiniz ister fast food, isterseniz balık olsun ya da bir brasserie menüsü... Hepsinden kısa kısa sizlere tavsiyelerde bulunduğum seçkin mekanlar ile ilgili detay ve adres bilgilerine www.geccemekan.com'daki üye sayfalarından ulaşabilirsiniz.

VINTAGE BURGER


Bağdat Caddesi üzerinde yer alan, dekorasyonuyla nostaljik rüzgarlar estiren Vintage Burger’ın Mantarlı özel soslu hamburger ve ve nefis soslu sosislisini denedik. Yemeğinizi yedikten sonra veya hazırlık aşamasında beklerken bilardo oynayabileceğiniz gibi nostaljik dekorasyonu ile ilgilenebilirsiniz.
Vintage Burger’ın en önemli özelliği et ve malzemeler ile dolu burgerlerini yerken yemeğinizle birlikte gelen eldivenleri ellerinize geçiriyorsunuz ve kirlenen ellerinizi, dökülen ve bulaşan sosları umursamıyorsunuz.
Bağdat caddesinin, kalabalığın ve karmaşanın, göbeğinde böylesine sakinleştirici ve dingin bir ortama sahip olan Vintage Burger; samimi çalışanları, güzel sunumları, kaliteli hamburgerleri ile farkını ortaya koyuyor.



FENER LOKANTASI


İçinde taş bir fırında bulunan lokantada değirmen unlarından yapılan doğal ekmek çeşitleri, dumanı üstünde sıcacık servis yapılıyor ve Pazar günleri de konuklarına 09.00-13.00 arası kahvaltı sunan Fener Lokantasında yine bu taş fırından çıkan sıcacık çörekler sunuluyor. . En güzel yeri ise tabiki bahçesi. Özellikle şu sıralar mutlaka bir gidin, emin olun bayılacaksınız. Bahçesi üzüm, elma, nar, şeftali, ıhlamur ağaçlarıyla gölgeleniyor. Huzur sonsuz…
Mevsimine göre bulunabilen balık çeşitlerinin yanı sıra, dekorasyonunda yapılan değişikliklerle yenilenen restoranın spesiyalleri, fener kavurma, fener güveci ve kağıtta levrek. Sebzeler Lüleburgaz’dan, domatesler Çanakkale’den, Cunda Adası’ndan zeytinyağı, Kastamonu’dan un



RITZ CARLTON OPEN AIR SPA


The Ritz-Carlton İstanbul, boğaza bakan ve terapi olanakları içeren bir açık hava SPA’sı sunan tek oteldir. Kişi başı 200 TL giriş ücreti ödeyerek tüm imkanlarından faydalanabileceğiniz open air spa, 0-6 yaş arası çocuklar için ücretsiz. 6 – 12 yaş arası %50 indirimli giriş yapabilirler. Akşam saatlerinde düğün ve nişan organizasyonlarının gerçekleştiği alanda üç adet jakuzi bulunuyor ve muhteşem boğaz manzarası seyri ile size huzur dolu dakikalar vaad ediyor. Konukların yararlanabileceği diğer imkanların arasında ayrıca, parıldayan tavanı kapalı yüzme havuzu, jakuzi, sauna, buhar odası, fitness merkezi, 3 jakuzi ve açık hava SPA’da bir dinlenme havuzu var.



S CAFE BRASSERIE


24 Yıldır aralıksız olarak S Cafe’nin mutfağına hakim olan Şef Ramazan Karadeniz’in menüsündeki sunumlar hiç değişmeden lezzetseverler ile buluşuyor. Kendisi müşteriler ile birebir muhatap olurken bizimle de zevkle ilgilendi ve denediğimiz lezzetler ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Somon Fümeli Krep Gulaşları, krepe sarılı somonların harika uyumu sizi mest edecek. Özel sosuyla harmanlanmış Buğday Salatası, lezzeti ve hafif kalorisi hanımların gözdesi…

Ünlü gurmeler neler dedi?

Yaz sezonunu geride bırakırken, Türkiye'de yeme - içme hayatına yön veren ünlü isimlerden yaza dair iz bırakanlar ve kış sezonu için tüy...